Hamburský rybí salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
200 g sterilovaný hrášek
3 ks vařené brambory
2 ks sladkokyselá okurka
2 ks uzená makrela
1 ks vařený celer
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
zálivka
4 lžíce tatarská omáčka
2 lžíce nálev z okurek
na ozdobu
3 ks vařené vejce

Postup přípravy receptu

  1. Makrely vyčistíme, odkostíme a nakrájíme na kousky. Brambory uvaříme, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a okurky na půlkolečka. Celer očistíme a uvaříme. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme.

  2. Makrely dáme do mísy, přidáme brambory, okurky, na plátky nakrájený celer a doplníme o cibuli. Promícháme, osolíme, opeříme a zalijeme tatarskou omáčkou i s nálevem z okurek.

  3. Hamburský rybí salát podáváme na talíři obložený natvrdo uvařenými vejci, která po uvaření zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Přílohou je chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy