Hamburský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 1 lžička majoránka 2 ks cibule 1 ks rajče 2 lžičky hladká mouka 1 lžička drcený kmín 150 g hovězí maso 2 lžičky mletá sladká paprika 120 g vepřové plecko podle chuti sůl pivo podle potřeby voda na podlití
Postup Hamburský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu pokrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí maso a vepřové plecko nakrájíme na kousky. Rajče nakrájíme na kousky.
Slaninu osmažíme na pánvi spolu s pokrájenou cibulí, okořeníme paprikou a přidáme na kousky nakrájené hovězí maso, osolíme, podlijeme a zvolna dusíme. Já podlevám vodou a pivem. Dávám 0,3 l piva a 0,4 l vody. Když maso změkne, přidáme k němu pokrájené vepřové plecko, nakrájené rajče, drcený kmín a majoránku a vše dusíme doměkka. Šťávu zahustíme hladkou moukou a povaříme.
Hamburský guláš podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovým knedlíkem.