Hamburský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
1 lžička majoránka
2 ks cibule
1 ks rajče
2 lžičky hladká mouka
1 lžička drcený kmín
150 g hovězí maso
2 lžičky mletá sladká paprika
120 g vepřové plecko
podle chuti
sůl
pivo
podle potřeby
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu pokrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí maso a vepřové plecko nakrájíme na kousky. Rajče nakrájíme na kousky.

  2. Slaninu osmažíme na pánvi spolu s pokrájenou cibulí, okořeníme paprikou a přidáme na kousky nakrájené hovězí maso, osolíme, podlijeme a zvolna dusíme. Já podlevám vodou a pivem. Dávám 0,3 l piva a 0,4 l vody. Když maso změkne, přidáme k němu pokrájené vepřové plecko, nakrájené rajče, drcený kmín a majoránku a vše dusíme doměkka. Šťávu zahustíme hladkou moukou a povaříme.

  3. Hamburský guláš podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy