Hamburgerové housky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžička sůl
250 ml mléko
475 g hladká mouka
3 lžičky sušené droždí
2 lžíce změklé máslo
na potření
vejce
na ozdobu
sezam

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny vhodíme všechny suroviny a nastavíme program "těsto". Necháme vykynout.

  2. Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a rozdělíme na 10 dílů. Vytvarujeme kuličky, které lehce zploštíme. Na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem, necháme přikryté utěrkou ještě cca 1 hodinu kynout (stačí i méně).

  3. Hamburgerové housky pomašlujeme vejcem, posypeme sezamem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 185 °C 15 - 20 minut.

  4. Hotové hamburgerové housky ihned přendáme z plechu na mřížku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy