Haloweenští duchové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
250 g cukr
1 špetka sůl
70 ml voda
4 ks bílek
1 ks vanilkový lusk
8 g plátková želatina
těsto
75 g máslo
2 ks žloutek
150 g mouka
65 g cukr moučka
15 g kakaový prášek
podle potřeby
cukr moučka
na ozdobu
10 g hořká kvalitní čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Těsto si můžeme připravit světlé třeba podle receptu jednoduché linecké těsto nebo tmavé podle receptu jednoduché těsto s kakaem.

  2. Z odpočinutého těsta vyválíme slabý plát o tloušťce 3 mm a skleničkou nebo vykrajovátkem o průměru 4 cm vytvoříme 40 koleček. Kolečka dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokud jsme pracovali s tmavým těstem, pečeme je ve předehřáté troubě na 180 °C asi 12 - 15 minut. Pokud jsme zpracovali světlé těsto, pečeme na 180 °C zhruba 5 - 7 minut. Samozřejmě kontrolujeme. Kolečka necháme zcela vychladnout.

  3. Želatinu namočíme do studené vody asi na 10 minut. Želatinu vymačkáme a necháme ji zcela rozpustit v pár lžících horké převařené vodě. V kastrůlku provaříme vodu s cukrem a vydlabaným vanilkovým luskem. Teplota musí dosáhnout 121 °C.

  4. Z bílků se špetkou soli našleháme pevný sníh a pomalu do něj za stálého míchání přidáváme horkou cukrovou směs. Přidáme želatinu a mícháme, dokud směs zcela nevychladne. Vychlazenou hmotu dáme do cukrářského sáčku s širším nástavcem a tvoříme "duchy" velké asi 5 - 6 cm. Z roztavené čokolády vyvarujeme očička, nos a ústa. Posypeme jemným cukrem.

  5. Haloweenské duchy vložíme do lednice v nádobce z hermetickým uzávěrem a necháme alespoň na 3 hodiny chladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy