Halloweenská strašidélka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
3 ks bílek
100 g hladká mouka
podle chuti
cukr moučka
na ozdobu
25 g kvalitní hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo lžičkou dobře promícháme do hladkého krému. K máslovému krému pomalu přisypeme prosátou mouku s cukrem. Vše dobře promícháme. Do moučné směsi za stálého míchání přidáváme bílky. Mícháme a vznikne nám hustší, ale hladký krém.

  2. Mezitím troubu předehřejeme troubu na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem a lžící rozprostřeme na papír slabá kolečka o průměru asi 10 cm. Koleček bychom měli vytvořit 30 ks. Plech vložíme do trouby a pečeme, dokud nezačnou hnědnout hrany. Minimálně 5 minut a maximálně 10 minut. Záleží na troubě.

  3. Hotová kolečka vložíme ještě horké na dno menších kulatých formiček, nebo menších šálků. Ale dáme pozor, ať je nezlomíme. Takto je necháme zcela vychladnout.

  4. Polevu si připravíme s čokolády, kterou rozpustíme ve vodní lázni. Čokoládu nalijeme do kornoutku vytvořeného z pečicího papíru a můžeme zdobit halloweenská strašidélka.

  5. Halloweenská strašidélka můžeme podávat jako halloweenskou sladkost.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy