Halapač recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
30 g máslo
750 g brambory
- - majoránka
- - cibule
- - kmín
- - sádlo
- - pepř mletý
150 g mouka hrubá
0.8 kg krev vepřová

Postup přípravy receptu

  1. Syrové oloupané brambory nastrouháme a zbavíme vody. Do nadrobno nakrájené, na tuku zpěněné cibulky přidáme nastrouhané brambory, vmícháme kmín, majoránku, sůl, utřený česnek, pepř. Pak přidáme mouku a vepřovou krev(nebo husí). Ze získané směsi vypracujeme těsto, husté jako na lívance. Nalíváme je pak na vymaštěnou pánev jako lívance a pečeme po obou stranách. Podáváme jako samostatný pokrm s libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy