Halapáč jihlavskej babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 špetka sůl
2 ks paprika
2 ks rajčata
1 ks cibule
150 g žampiony
1 lžička hladká mouka
1 l zeleninový vývar
1 kelímek smetana na vaření
90 ks zelené fazolky

Postup přípravy receptu

  1. Papriky spaříme ve vroucí vodě a oloupeme slupky. Papriky, rajčata a zelené fazolky nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a žampiony na plátky.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony i zeleninu. Pokud jsou fazolky tužší, přidáme je také. Pokud jsou fazolky měkčí, přidáme je až ke konci před vlitím smetany.

  3. Po orestování přilijeme trochu horkého vývaru a dusíme do změknutí. V kelímku smetany smícháme lžičku hladké mouky, zahustíme omáčku, necháme provařit a v případě potřeby dochutíme, ale zpravidla toto zabezpečí zeleninový vývar.

  4. Halapáč jihlavskej babičky podáváme s uvařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy