Halapáč jihlavskej babičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 špetka sůl 2 ks paprika 2 ks rajčata 1 ks cibule 150 g žampiony 1 lžička hladká mouka 1 l zeleninový vývar 1 kelímek smetana na vaření 90 ks zelené fazolky
Postup Halapáč jihlavskej babičky recept
Postup přípravy receptu
-
Papriky spaříme ve vroucí vodě a oloupeme slupky. Papriky, rajčata a zelené fazolky nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a žampiony na plátky.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony i zeleninu. Pokud jsou fazolky tužší, přidáme je také. Pokud jsou fazolky měkčí, přidáme je až ke konci před vlitím smetany.
Po orestování přilijeme trochu horkého vývaru a dusíme do změknutí. V kelímku smetany smícháme lžičku hladké mouky, zahustíme omáčku, necháme provařit a v případě potřeby dochutíme, ale zpravidla toto zabezpečí zeleninový vývar.
Halapáč jihlavskej babičky podáváme s uvařenou rýží.