Gurmánské krůtí řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
100 ml vývar
20 dkg žampiony
200 ml smetana ke šlehání
60 dkg krůtí řízek
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony oloupeme a nakrájíme na kousky. Česnek nasekáme na jemno. Krůtí řízky dobře naklepeme a osolíme. Petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Krůtí řízky opečeme na rozpáleném oleji asi 3 - 4 minuty po každé straně a uložíme v teple. Oloupané žampiony a nasekaný česnek osmahneme ve výpeku, potom podlijeme vývarem a asi 5 minut povaříme. Dále přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Nakonec omáčku osolíme a opepříme podle chuti.

  3. Gurmánské krůtí řízky vložíme na talíře, přelijeme smetanovou omáčkou a podáváme nejlépe s těstovinami posypanými nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy