Gurmánské krůtí řízky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 100 ml vývar 20 dkg žampiony 200 ml smetana ke šlehání 60 dkg krůtí řízek podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu petrželka
Postup Gurmánské krůtí řízky recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony oloupeme a nakrájíme na kousky. Česnek nasekáme na jemno. Krůtí řízky dobře naklepeme a osolíme. Petrželku nasekáme nadrobno.
Krůtí řízky opečeme na rozpáleném oleji asi 3 - 4 minuty po každé straně a uložíme v teple. Oloupané žampiony a nasekaný česnek osmahneme ve výpeku, potom podlijeme vývarem a asi 5 minut povaříme. Dále přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Nakonec omáčku osolíme a opepříme podle chuti.
Gurmánské krůtí řízky vložíme na talíře, přelijeme smetanovou omáčkou a podáváme nejlépe s těstovinami posypanými nasekanou petrželkou.