Gulášovo-dršťková polévka z hlívy ústřičné recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 l vývar
20 g máslo
4 ks brambory
1 lžička majoránka
2 ks cibule
1 lžička kmín
1 lžíce sádlo
400 g hlíva ústřičná
100 g rajský protlak
1 lžička mletá sladká paprika
8 kuliček celý černý pepř
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. V hrnci rozpustíme sádlo s máslem a přidáme nakrájenou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme pokrájenou hlívu, osolíme a dusíme, dokud nepřestane pouštět vodu.

  3. Až se voda odpaří, tak přidáme utlučený kmín s pepřem, utřený česnek a protlak. Krátce zasmahneme a přidáme mletou papriku a majoránku. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme 10 minut. Přidáme pokrájené brambory a vaříme, dokud brambory nezměknou.

  4. Gulášovo-dršťkovou polévku z hlívy ústřičné podáváme s chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy