Gruzinský mišmaš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 1 ks cibule 2 ks rajče 1 ks mrkev 1 ks lilek 1 ks zelená paprika 1 balíček arabský chléb podle potřeby olej podle chuti sůl koriandr chilli mletý pepř na ozdobu čerstvá petrželka
Postup Gruzinský mišmaš recept
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme, necháme odležet. Cibuli, mrkev a zelenou papriku očistíme, nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Oloupeme rajčata a nakrájíme je na kolečka. Lilek orestujeme dohněda a poklademe jej na dno zapékací misky.
Poté podle chuti posypeme pálivým kořením, drceným koriandrem a česnekem. Poklademe orestovanou zeleninou a dáme na 30 minut zapéct při 180 °C.
Nakonec směs promícháme a ozdobíme zelenou petrželí a kolečkem cibule. Gruzinský mišmaš podáváme v přehnutém arabském chlebu nebo ho nalámeme a přikusujeme.