Gruzinský mišmaš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1 ks cibule
2 ks rajče
1 ks mrkev
1 ks lilek
1 ks zelená paprika
1 balíček arabský chléb
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
koriandr
chilli
mletý pepř
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme, necháme odležet. Cibuli, mrkev a zelenou papriku očistíme, nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Oloupeme rajčata a nakrájíme je na kolečka. Lilek orestujeme dohněda a poklademe jej na dno zapékací misky.

  2. Poté podle chuti posypeme pálivým kořením, drceným koriandrem a česnekem. Poklademe orestovanou zeleninou a dáme na 30 minut zapéct při 180 °C.

  3. Nakonec směs promícháme a ozdobíme zelenou petrželí a kolečkem cibule. Gruzinský mišmaš podáváme v přehnutém arabském chlebu nebo ho nalámeme a přikusujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy