Gruzínské čebureky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžíce olej
1 ks vejce
3 l smetana
0 balíčků droždí
0 kg hladká mouka
náplň
olej
sůl
2 sklenice cibule
1 špetka saturejka
mleté vepřové maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku, smetanu, droždí, vejce a lžíci oleje zpracujeme v hladké a vláčné těsto. Těsto dáme vykynout.

  2. Zatím si připravíme náplň. Cibule očistíme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a polovinu cibule orestujeme dozlatova. Přidáme ji do mletého masa. Nejčastěji používám vepřovou plec, kterou si umelu. Do masa přidáme i syrovou cibuli, saturejku a podle chuti sůl a pepř. Rukama maso důkladně propracujeme.

  3. Těsto rozválíme a vykrajujeme větší kolečka. Do poloviny koleček dáme masovou směs, kolečka přehneme napůl a slepíme okraje. Když máme vše hotové, rozpálíme na pánvi větší množství oleje a gruzínské čebureky opečeme z obou stran, aby těsto křupalo a maso se propeklo.

  4. Gruzínské čebureky podáváme teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy