Gruzínská zeleninová rýže recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
4 dl vývar
1 ks cibule
100 g rajče
3 lžíce kečup
250 g rýže
100 g zelená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Rýží opereme.

  2. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a papriky. Přidáme rýži, krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Rýži osolíme a přimícháme do ní kečup. Zeleninovou rýži povaříme, zlehka promícháme a v troubě dodusíme. Do hotové rýže přidáme ještě oloupaná, na dílky nakrájená rajčata.

  3. Gruzínská zeleninová rýže je vhodná k pokrmům připraveným na rožni nebo na roštu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy