Gruzínská čichirtma recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
3 lžíce máslo
4 ks cibule
3 lžíce hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
500 g skopové maso
podle chuti
sůl
1 lžíce bazalka
1 špetka šafrán
1 lžička koriandr
1 lžička máta
1 špetka mleté skořice
10 ks celý pepř
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Skopové maso nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě téměř doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Vývar scedíme a potom skopové maso spolu s nakrájenou cibulí prudce orestujeme na másle. Následně dáme maso s cibulí do vývaru, opepříme a vaříme. Stranou dáme asi 1 dl vývaru, vychladíme ho a rozmícháme v něm 2 lžíce mouky. V jiné nádobě ušleháme žloutky se zbytkem mouky, citronovou šťávou a rozředíme 1 dl horkého bujonu.

  3. Když je maso měkké, vlijeme do polévky směs z vývaru a mouky, povaříme 5 minut za slabého míchání. Potom vlijeme rozmíchané žloutky a přivedeme k varu spolu s ostatním kořením, které přidáme podle chuti, a stáhneme polévku z ohně.

  4. Gruzínskou čichirtmu podáváme jako chutnou vydatnou polévku ozdobenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy