Griliášové salko řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 konzerva salko
250 g cukr krystal
250 g vlašské ořechy
1 ks 100% tuk
2-4 ks dortové oplatky
na ozdobu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme cukr krystal na karamel. Přidáme 100 % tuk. Až se tuk rozpustí, nalijeme do hrnce salko a asi 7 minut povaříme. Přidáme sekané oříšky a povaříme 3 minuty.

  2. Vlažnou směs rozetřeme na dortové oplatky, zatížíme a necháme v chladu ztuhnout

  3. Druhý den pocákáme griliášové salko řezy čokoládovou polevou a nakrájíme na malé čtverečky nebo trojúhelníčky.

  4. Griliášové salko řezy můžeme podávat i jako cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy