Grilášové řezy s medem a třtinovým cukrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 0 balíčků máslo 1 dl mléko 50 g mandle 2 lžíce med 150 g vlašské ořechy 200 g třtinový cukr 3 ks dortové oplatky
Postup Grilášové řezy s medem a třtinovým cukrem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si nasekáme ořechy a mandle nadrobno. Pak na pánvi na mírnějším ohni pomalu rozehřejeme třtinový cukr a pomalu do něj přidáme máslo. Dobře promícháme, až se cukr propojí s máslem. Dále všechno děláme za stálého míchání na mírném ohni. Do tekuté hmoty přisypeme nasekané ořechy, mandle a přidáme med. Pomalu přidáváme mléko s rozšlehaným vejcem. Přidáváme pomalu, aby se mléko nesrazilo. Griliáš dobře promícháme a odstavíme.
Na připravenou oplatku rozprostřeme ještě teplou griliášovou směs a přikryjeme druhou oplatkou. Poté opět znovu roztíráme směs na již slepené oplatky a navrch dáme další oplatku. Na vrchní oplatku položíme alobal a poté to celé dobře zatížíme a necháme ztuhnout.
Grilášové řezy s medem a třtinovým cukrem rozkrájíme a podáváme jako sladký dezert například s kávou. Nakrájený na menší kousky se dá použít i jako cukroví.