Grenadýrmarš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g olej
2 špetky sůl
1-2 ks vejce
1 kg brambory
100 g cibule
300 g mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku osolíme a prosejeme. Vmícháme do ní vejce a vypracujeme tužeší těsto. To necháme chvilku odpočinout. Pak jej rozválíme na tenký plát a necháme na ubruse proschnout. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

  2. Mezitím si omyjeme a ve slupce uvaříme brambory doměkka. Zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na kostičky 2x2 cm.

  3. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodou. Plát těsta nakrájíme na proužky asi 10cm široké. Naskládáme je na sebe a nakrájíme na čtverečky 2x2cm. Vkládáme je vroucí vody a vaříme asi 10 minut.

  4. V kastrolu rozehřejeme olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme brambory a scezené flíčky a jen lehce necháme orestovat.

  5. Vše dobře promícháme a podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy