Grenadír marš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
300 g brambory
300 g těstovinové fleky
1 ks velká cibule
3-4 lžičky mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Necháme vařit brambory ve slupce a flíčky v osolené vodě - každé zvlášť, po uvaření scedíme. Uvařené brambory po vychlazení oloupeme, překrojíme napůl a pak na cca 0,5 cm hrubé plátky.

  2. Na oleji dozlatova osmažíme na kostky nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku, lehce opražíme, tak aby nezhořkla. Přidáme nakrájené brambory, důkladně promícháme a nakonec přidáme flíčky. Grenadír marš osolíme dle chuti, okořeníme, případně přidáme olej, aby grenadír nebyl suchý.

  3. Grenadír marš podáváme s mlékem nebo kefírem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy