Gratinovaní platýsi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo
strouhanka
petrželka
citronová šťáva
platýs

Postup přípravy receptu

  1. Rybu podle potřeby očistíme a odstraníme šupiny. Zbavíme ji hlavy a ploutví. Pak platýse nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi hodinu odležet.

  2. Gratinku vymažeme máslem. Zelenou petrželku opereme, osušíme a nasekáme nadrobno. Smícháme ji se strouhankou. Zbylé máslo nakrájíme na plátky.

  3. Porce platýse rozložíme do gratinky, posypeme bylinkovou strouhankou, poklademe plátky másla a vložíme do plně rozpálené trouby - nejlépe pod gril.

  4. Gratinované platýse pokapeme citronem a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory a zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy