Gomboce - macesové knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce olej
3 ks vejce
4 lžíce voda
podle chuti
sůl
mletý zázvor
mletý černý pepř
podle potřeby
macesová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vidličkou rozšleháme vejce. Přidáme vodu, olej, sůl, čerstvě mletý pepř, zázvor a tolik macesové mouky, aby vznikla polotuhá směs.

  2. Z hmoty formujeme kuličky o průměru 2 cm. Macesové knedlíčky zavaříme do slepičí nebo hovězí polévky. Pod pokličkou je vaříme přibližně 20 minut.

  3. Polévku s knedlíčky gomboce podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy