Glazurované žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
4-5 lžic máslo
4 ks rajče
2 lžíce med
200 g salátové listy (polníček, čekanka, dubáček)
500 g žampiony (malé)
4 lžíce balsamikový ocet
2 ks brambory (velké)

Postup přípravy receptu

  1. Listy salátu očistíme, omyjeme a osušíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Zeleninu rozložíme na 4 talíře.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 180 °C a brambory fritujeme dozlatova. Pak je vyjmeme, osušíme od oleje a osolíme.

  3. Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a případně je rozpůlíme. Na pánvi rozpustíme máslo a žampiony na něm opečeme a vyjmeme. Do másla přidáme trochu soli, ocet a med a žampiony v této omáčce máčíme tak dlouho, dokud se na nich nevytvoří glazura.

  4. Žampiony skládáme na talíře se salátem a zdobíme brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy