Glazurované šalotky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
sůl
600 g šalotka
3 lžíce olivový olej
400 ml červené víno

Postup přípravy receptu

  1. Šalotky oloupeme a očistíme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a šalotky do něj vložíme. Pánev přikryjeme a šalotky 5 minut opékáme. Během toho je obracíme, aby nezhnědly a byly rovnoměrně propečené. Pak šalotky zasypeme cukrem a necháme je zkaramelizovat. Přidáme červené víno, lehce osolíme a opepříme a v odkryté pánvi šalotky asi 10 minut zvolna vaříme, než se víno odpaří.

  3. Podáváme s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy