Gladiátorská kaše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
1 lžička mletý kmín
1 kostka zeleninový bujón
150 g ječné krupky
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do ešusu nebo menšího kastrolu odměříme asi 150 g ječných krupek. Je to o něco méně než třetina velké misky ešusu. Krupky vypereme podobně jako rýži a necháme přes noc namočit. Vrstva vody má být asi 2 cm nad krupkami.

  2. Druhý den přilijeme vodu asi do dvou třetin ešusu nebo kastrolu, přidáme rozdrobený zeleninový nebo jiný bujón a lžičku mletého kmínu. Začneme vařit a při vaření často mícháme. Krupky se normálně nepřipalují, ale míchání je nutné.

  3. Oloupeme si a rozdrtíme česnek. Pokud ho drtíme se solí, musíme úměrně snížit množství soli na dochucení. Když gladiátorská kaše zhoustne, ochutnáme, zda jsou krupky už měkké. Nakonec do uvařené kaše zamícháme dvě lžíce oleje a rozdrcený česnek. Kaši podáváme teplou po krátkém dojití.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy