Garnelový mls na špízu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 konzerva kompotovaný ananas
240 g garnely
podle chuti
sůl
mletý pepř
marináda
1 ks citron
podle potřeby
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Garnely si opláchneme v tekoucí vlažné vodě (rychleji se rozmrazí). Podle toho jestli mají ještě tvrdé ocásky, tak je utrhneme.

  2. Do talíře si vymačkáme celý citron, přidáme špetku soli a vložíme garnely. Necháme aspoň 30 minut marinovat.

  3. Mezitím si připravíme špejle nebo jehlice na špízy a ananasový kompot. Podle chuti opepříme. Postupně napichujeme ananas a garnelu, postupujeme střídavě až na konec jehlice či špejle.

  4. Garnelový mls na špízu dáme smažit do rozpálené pánve s olejem. Můžeme je i grilovat. Smažíme, dokud nejsou garnely oranžové (cca 2 minuty) a klademe na talíř.

  5. Garnelový mls na špízu pokapeme trochou šťávy z kompotu a servírujeme.

  6. Lze podávat s rýží či toustovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy