Gambas de ajo - krevety na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 snítka bazalka
5 cl olivový olej
1 střik limetková šťáva
500 g krevety nebo malé langusty
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krevetky obereme, ale můžeme koupit i již očištěné. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno.

  2. Na středně rozpáleném olivovém oleji orestujeme česnek se snítkou čerstvé bazalky, přidáme krevety, zakapeme limetkovou šťávou z asi 1/4 limetky a restujeme cca 3 minuty. Před koncem přípravy jemně osolíme.

  3. Gambas de ajo - krevety na česneku podáváme s bílým chlebem a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy