Galimatyáš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 lžička sůl 2 ks cibule 1 lžička vegeta 1 plechovka lečo 1 špetka mletý pepř 1 kelímek zakysaná smetana 1 lžička drcený kmín 1 lžička mletá sladká paprika 1 plechovka vepřové nebo krůtí maso
Postup Galimatyáš recept
Postup přípravy receptu
-
Maso z plechovky použijeme vepřové nebo krůtí (do 1/2 kg). Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Maso podusíme na nasekané cibuli stejně jako když připravujeme guláš. Přidáme papriku, lečo a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Dochutíme pepřem, prolisovaným česnekem a můžeme přidat kmín a vegetu.
Galimatyáš podáváme s brambory, knedlíkem nebo s haluškami.