Galimatyáš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžička sůl
2 ks cibule
1 lžička vegeta
1 plechovka lečo
1 špetka mletý pepř
1 kelímek zakysaná smetana
1 lžička drcený kmín
1 lžička mletá sladká paprika
1 plechovka vepřové nebo krůtí maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso z plechovky použijeme vepřové nebo krůtí (do 1/2 kg). Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Maso podusíme na nasekané cibuli stejně jako když připravujeme guláš. Přidáme papriku, lečo a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Dochutíme pepřem, prolisovaným česnekem a můžeme přidat kmín a vegetu.

  3. Galimatyáš podáváme s brambory, knedlíkem nebo s haluškami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy