Galetky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
25 dkg máslo
2 lžíce rum
10 dkg cukr moučka
1 hrst mleté ořechy
1 balíček mleté piškoty
1 sklenka silná instantní káva
poleva
1 lžíce solamyl
2 lžíce kakao
8 dkg tuk
10 dkg cukr moučka
1-2 lžíce vlažné mléko
těsto
1 ks žloutek
20 dkg cukr moučka
40 dkg hladká mouka
25 dkg máslo (rostlinný tuk)

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, másla, moučkového cukru a žloutků připravíme linecké těsto, vyválíme ho do válečku a rozdělíme ho na malé dílky. V tenké vrstvě vtlačujeme těsto do formiček.

  2. Přípravíme kávový krém z rozemletých piškotů, které spaříme šálkem silné instantní kávy. Po vychladnutí přidáme rum a směs vmícháme do másla utřeného s cukrem. Krém můžeme ještě vylepšit strouhanými ořechy.

  3. Na kakaovou polevu si rozehřejeme v kastrůlku tuk, vmícháme moučkový cukr, mléko a kakao. Za stálého míchání přivedeme polevu k varu, vmícháme solamyl a sejmeme z ploténky.

  4. Pokud se část tuku oddělí od polevy, přidáme 2 lžíce cukru s 1 lžící mléka a přihřejeme téměř k varu. Chceme-li polevu lesklou, doplníme kakao žloutkem.

  5. Galetky upečeme v hodně teplé troubě dorůžova, vychladlé je naplníme kávovým krémem a polijeme horkou kakaovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy