Fusili s omáčkou z pomerančů a avokáda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g fusili
omáčka
3 stroužky česnek
sůl
1-2 lžíce máslo
2 ks pomeranč
2 ks avokádo
0.5 lžičky mletá skořice
mletý bílý pepř
1 lžička kremžská hořčice
na ozdobu
kandovaná pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  1. V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.

  2. Pomeranče důkladně odrhneme pod horkou vodou. Osušíme je a nastrouháme z nich kůru. Pak je oloupeme, naporcujeme na měsíčky a z nich stáhneme blanku. Pak je rozdělíme. Avokáda podélně nařízneme, rozpůlíme a pecky vyjmeme. Dužiny z avokáda samostatně nakrájíme na kostičky.

  3. Dužinu z jednoho avokáda smícháme s pomerančovou kůrou, polovinou pomerančové šťávy, dužinou jednoho avokáda, se skořicí a hořčicí. Druhou dužinu z avokáda smícháme se zbylou šťávou a pomerančem. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

  4. Na pánvi rozehřejeme máslo a česnek na něm lehce osmahneme. Na pánev k česneku přidáme první avokádovou směs a necháme ji důkladně osmažit. Pak omáčku odstavíme. Vmícháme do ní druhou směs z avokáda a pomerančů a omáčku ochutíme solí a pepřem.

  5. Uvařené těstoviny scedíme a naservírujeme je na předehátý talíř. Přelijeme je omáčkou z pomerančů a avokáda a ozdobíme kousky kandované pomerančové kůry. Hotové fusili ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy