Frýdecký vepřový guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g žampióny 5 g sádlo 200 g lečo 1 lžíce červená paprika 1 kg vepřová plec 3 ks cibule krájená nadrobno 200 g tmavý chléb 4 stroužky česnek krájený na drobno podle chuti sůl a pepř
Postup Frýdecký vepřový guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a orestujeme na sádle, pak přidáme maso, okořeníme a restujeme za stálého míchání až pustí šťávu. Zaprášíme paprikou a asi minutu ještě mícháme, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Pak přidáme lečo, žampiony a chleba a dovaříme.
Já si chleba suším a melu jako strouhanku a nebo jej namočím do trošky vody a pak jej vyždímám a přidám do guláše.