Frýdecký vepřový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g žampióny
5 g sádlo
200 g lečo
1 lžíce červená paprika
1 kg vepřová plec
3 ks cibule krájená nadrobno
200 g tmavý chléb
4 stroužky česnek krájený na drobno
podle chuti
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a orestujeme na sádle, pak přidáme maso, okořeníme a restujeme za stálého míchání až pustí šťávu. Zaprášíme paprikou a asi minutu ještě mícháme, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Pak přidáme lečo, žampiony a chleba a dovaříme.

  2. Já si chleba suším a melu jako strouhanku a nebo jej namočím do trošky vody a pak jej vyždímám a přidám do guláše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy