Frikadely z tresky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 svazeček petrželka
1 ks cibule
1 svazeček pažitka
1 svazeček kopr
2 ks houska
600 g filé z tresky
1-2 lžičky mletá sladká paprika
salát
2 lžíce olej
4 lžíce ocet
1 svazeček petrželka
1 kg brambory
1-2 lžičky cukr krupice
100 g anglická slanina
1 lžíce dijonská hořčice
2 ks červená cibule
250 ml zeleninový vývar z kostky
podle chuti
sůl
pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a spolu se slaninou nakrájíme na kostičky. Slaninu nasucho pečeme na pánvi, přidáme cibuli a orestujeme. Přilijeme polévku a povaříme. Nakonec vmícháme ocet i hořčici, marinádu ochutíme solí, pepřem i cukrem a všleháme olej. Do této marinády dáme brambory, opatrně je promícháme a necháme rozležet. Pak bramborový salát přendáme do servírovací mísy a posypeme nasekanou petrželkou.

  2. Housky namočíme do vody. Filé najemno umeleme nebo rozmixujeme. Bylinky opláchneme, osušíme a nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme filé, vejce, cibuli, bylinky a dobře vymačkané housky. Hotovou směs ochutíme paprikou, solí i pepřem. Navlhčenýma rukama vytvarujeme 8 karbanátků.

  3. Na vyšší vrstvě rozpáleného oleje karbanátky z každé strany asi 5 minut opékáme. Pak je necháme na utěrce okapat. Na servírovací mísu rozložíme listy salátu a na ně položíme karbanátky. Ozdobíme měsíčky citronu a snítkou petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy