Frikadely z tresky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 svazeček petrželka 1 ks cibule 1 svazeček pažitka 1 svazeček kopr 2 ks houska 600 g filé z tresky 1-2 lžičky mletá sladká paprika salát 2 lžíce olej 4 lžíce ocet 1 svazeček petrželka 1 kg brambory 1-2 lžičky cukr krupice 100 g anglická slanina 1 lžíce dijonská hořčice 2 ks červená cibule 250 ml zeleninový vývar z kostky podle chuti sůl pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Frikadely z tresky recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a spolu se slaninou nakrájíme na kostičky. Slaninu nasucho pečeme na pánvi, přidáme cibuli a orestujeme. Přilijeme polévku a povaříme. Nakonec vmícháme ocet i hořčici, marinádu ochutíme solí, pepřem i cukrem a všleháme olej. Do této marinády dáme brambory, opatrně je promícháme a necháme rozležet. Pak bramborový salát přendáme do servírovací mísy a posypeme nasekanou petrželkou.
Housky namočíme do vody. Filé najemno umeleme nebo rozmixujeme. Bylinky opláchneme, osušíme a nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme filé, vejce, cibuli, bylinky a dobře vymačkané housky. Hotovou směs ochutíme paprikou, solí i pepřem. Navlhčenýma rukama vytvarujeme 8 karbanátků.
Na vyšší vrstvě rozpáleného oleje karbanátky z každé strany asi 5 minut opékáme. Pak je necháme na utěrce okapat. Na servírovací mísu rozložíme listy salátu a na ně položíme karbanátky. Ozdobíme měsíčky citronu a snítkou petrželky.