Frappe de Paris recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 ml smetana
4 ks hřebíček
4 ks nové koření
2 ks celá skořice
600 ml silná káva
podle chuti
cukr
na ozdobu
strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme velmi silnou kávu, nalijeme ji do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do chladničky.

  2. Po ochlazení obsah džbánu nalijeme přes sítko do mixéru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nespojí a nezpění. Nalijeme do vychlazených sklenic a posypeme nastrouhanou čokoládou.

  3. Frappe de Paris servírujeme s brčkem dříve, než opadne pěna.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!