Francouzské brambory se sýrem a uzeným recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 kg brambory
200 g uzené vařené maso
podle chuti
sůl
oregano
mletý černý pepř
směs
2 ks vejce
hořčice
150 g tvrdý sýr
1 kelímek smetana na vaření
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené uzené maso nakrájíme na nudličky a sýr nastrouháme. Pekáček si vymažeme máslem. Dvě vejce uvaříme natvrdo, zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Dvě vejce rozklepneme do mísy a promícháme se smetanou, hořčicí, nastrouhaným sýrem a troškou soli s pepřem.

  2. Dobře vydrhnuté brambory dáme vařit se slupkou do osolené vody. Brambory opláchneme pod studenější vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  3. Na dno pekáčku poskládáme vrstvu bramborových plátků. Brambory osolíme, okmínujeme a posypeme troškou oregana. Na plátky brambor položíme pár plátků másla, plátky vajec, kousky uzeného masa a rozložíme opět bramborové plátky. Na plátky dáme opět máslo, zbytek vajec a zbytek uzeného. Francouzské brambory zalijeme smetanovou směsí.

  4. Francouzské brambory pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C.

  5. Francouzské brambory se sýrem a uzeným podáváme se salátem nebo okurkou jako hlavní chod.

  6. Zobrazit přes 20 dalších receptů pro francouzské brambory?


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!