Francouzské brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
2 ks vejce
0.3 kostky máslo
- - mléko
- - tuk
1 ks cibule
- - pepř mletý
1 ks kapie
10 ks brambory vařené
100 g sýr tvrdý
250 g maso uzené
4 ks vejce vařená

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme je na slabé plátky. Část brambor vyložíme do tukem vymazaného pekáče, osolíme, opepříme a střídavě na ně vrstvíme nakrájenou cibuli, pokrájená vejce na kolečka a uzené nakrájené na kostičky. Přidáme kapii a sýr nakrájený na kousíčky. Překryjeme vrstvou brambor, osolíme, opepříme, poklademe kousky másla a pečeme asi 15 minut. Zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a dopékáme, dokud vejce neztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!