Fondánová poleva recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
2 lžičky ocet
130 ml voda
250 g cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme vodu, ocet a přidáme cukr krystal. Vše přivedeme k varu, pak plamen nebo plotnu stáhneme a ještě 10 minut vaříme na mírném ohni. Po 10 minutách se nám vytvoří cukrový sirup.

  2. Sirup přelijeme do studené mísy a za občasného míchání necháme mírně vychladnout. Po 5 - 6 minutách míchání se postupně změní barva sirupu na bílou a hmota začne tuhnout. Hmotu ještě občas promícháváme. Po dalších 5 - 6 minutách dosáhneme požadované konzistence.

  3. Fondánovou polevu používáme k přípravě různých lahodných zákusků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy