Florentinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
250 g máslo
100 g cukr krupice
8 lžic hladká mouka
125 ml smetana ke šlehání
120 g kandované ovoce
125 g směs mandlí a arašídů
na ozdobu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme tuk, přidáme cukr a šlehačku. Vmícháme hrubě nasekané oloupané mandle, nasekané arašídy a nakrájené kandované ovoce. Po zahřátí směs na florentinky zahustíme moukou a řádně promícháme.

  2. Lžičkou klademe hromádky směsi na plech vyložený pečicím papírem. Florentinky pečeme ve středně vyhřáté troubě do zrůžovění.

  3. Vychladlé florentinky máčíme spodní stranou v čokoládě a necháme zatuhnout.

  4. Z tohoto množství surovin připravíme zhruba 90 kousků cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy