Flamenkuchen recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
3-4 stroužky česnek
10-15 dkg sýr
3-4 ks velká cibule
10-20 dkg anglická slanina (plátky)
podle chuti
sůl
na potření
1-2 ks vejce
1-2 lžíce olivový olej
0 lžiček mletá sladká paprika
těsto
1 balíček listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Cibule a česnek očistíme a nasekáme. Sýr nastrouháme. Vejce smícháme s olivovým olejem a paprikou. Můžeme použít pálivou papriku nebo chilli koření. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Listové těsto rozválíme plech. Mělo by být trochu silnější než těsto na pizzu. Těsto poklademe plátky anglické slaniny a směsí vejce a koření. Navrch nasypeme cibuli a česnek tak, aby těsto neprosvítalo, ale necháme asi 1 cm okraj a osolíme. Okraje potřeme směsí oleje a vajíčka. Cibulový koláč vložíme předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut.

  3. Pak plech vyndáme, potřeme znovu směsí oleje a vejce, posypeme strouhaným sýrem, kmínem nebo sezamovým semínkem a dopečeme dalších 10 minut.

  4. Flamenkuchen servírujeme teplý nebo studený. Jako pití doporučuji víno. Ve Francii k tomu jako předkrm podávají šneky v bylinkovém másle, ale tady ve Francii nejsme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy