Flamendr 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
3 lžíce sádlo
1-2 lžičky kari
750 g vepřové maso
2 lžičky mletá sladká paprika
1 lžíce strouhaný křen
1 sklenice čalamáda
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Kousky masa podusíme na rozpáleném sádle a podlijeme trochou vody.

  2. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na proužky. Připravíme si čalamádu.

  3. K podušenému masu přidáme cibuli, mletou papriku, kari a čalamádu. Promícháme a přidáme lžíci křenu, sůl a pepř. Pokud máme rádi pálivé, můžeme přidat křenu i více. Pokrm podusíme doměkka.

  4. Hotový flamendr posypeme na talíři čerstvě nastrouhaným křenem a podáváme s přílohou podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy