Finská bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 dl cukr 3 ks vejce 0.5 dl mléko 1 lžička prášek do pečiva 200 g margarín 1 lžička kardamon 1 lžička mletá skořice 1 lžička vanilkový cukr 2 dl hladká mouka 0.3 lžičky mletý hřebíček 1 dl bramborová moučka
Postup Finská bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme změklý margarín s cukrem a přidáme rozšlehaná vejce. Poté smícháme všechny suché ingredience s mlékem a přidáme k margarínu. Vše dobře promícháme, aby nám nezůstaly žádné hrudky.
Hotové těsto vlijeme do vymazané a strouhankou nebo polohrubou moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme na 175 °C přibližné 50 minut.
Finskou bábovku vyklopíme a podle chuti před krájením pocukrujeme.