Finská bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 dl cukr
3 ks vejce
0.5 dl mléko
1 lžička prášek do pečiva
200 g margarín
1 lžička kardamon
1 lžička mletá skořice
1 lžička vanilkový cukr
2 dl hladká mouka
0.3 lžičky mletý hřebíček
1 dl bramborová moučka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme změklý margarín s cukrem a přidáme rozšlehaná vejce. Poté smícháme všechny suché ingredience s mlékem a přidáme k margarínu. Vše dobře promícháme, aby nám nezůstaly žádné hrudky.

  2. Hotové těsto vlijeme do vymazané a strouhankou nebo polohrubou moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme na 175 °C přibližné 50 minut.

  3. Finskou bábovku vyklopíme a podle chuti před krájením pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!