Filo těsto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
8 hrnků hladká mouka
2 lžičky bílý vinný ocet
1 hrnek teplá voda
2 lžíce extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Z citronu vymačkáme šťávu a připravíme všechny ostatní suroviny.

  2. 6 hrnků mouky dáme do mísy. Uděláme v ní důlek a nalijeme do něj všechny tekuté ingredience, promícháme a v míse rukou hněteme. Když těsto začne držet pohromadě, položíme na pomoučněný vál a hněteme 10 minut. Můžeme si na hnětení namazat ruce olivovým olejem, pokud potřebujeme.

  3. Filo těsto rozdělíme na 18 - 20 stejných kusů. Každý kousek rozválíme do oválu širokého asi 47 cm. Vál a těsto si pěkně posypeme moukou, aby se nelepilo. Každá placka by měla být tlustá jako 2 kopírovací papíry položené na sebe.

  4. Postup je hodně pracný a těsto z obchodu je většinou děláno strojově, proto nikdy nedosáhnete takové tenkosti jako u kupovaného těsta.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy