Filipova strouhaná tvarohová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
4 ks vejce
3 balení tvaroh
30 dkg cukr moučka
1 balení vanilkový cukr
1 lžíce citronová štáva
těsto
4 lžíce mléko
1 balení prášek do pečiva
1 lžíce cukr moučka
40 dkg polohrubá mouka
1 lžíce kakaový prášek
20 dkg rostlinný tuk
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme těsto. Do mísy nebo na vál nasypeme polohrubou mouku a promícháme ji s práškem do pečiva, přidáme na kousky nakrájený ztužený rostlinný tuk, lžíci cukru, lžíci kakaa a 4 lžíce mléka. Těsto dobře propracujeme a necháme v chladu odležet.

  2. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Tvaroh vyšleháme se žloutky, moučkovým cukrem a trochou citronové nebo limetkové šťávy. Nakonec vmícháme bílkový sníh.

  3. Na vymazaný a vysypaný plech nastrouháme zhruba polovinu těsta, na něj dáme tvarohovou náplň a posypeme druhou půlkou nastrouhaného těsta.

  4. Strouhanou tvarohovou buchtu pečeme cca 30 minut na 170 °C.

  5. Filipova strouhaná tvarohová buchta skvěle chutná ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy