Filipínská sváteční polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 500 ml voda 2 lžíce rybí omáčka mletý černý pepř 500 g mleté maso (hovězí, vepřové) 1 plechovka neslazené kondenzované mléko 1 hrst zavářkové těstoviny podle potřeby olej na smažení
Postup Filipínská sváteční polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu oloupeme. Česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli na hrubší kostičky.
Česnek s cibulkou lehce osmažíme na oleji tak, aby byla cibule jen do zesklovatění. Přidáme mleté maso a opět krátce osmažíme. Zalijeme vodou a kondenzovaným mlékem a jen chvíli provaříme. Filipínskou sváteční polévku ochutíme solí a pepřem. Nakonec do polévky přidáme hrst zavářkových těstovin.
Filipínská sváteční polévka se na Filipínách podává při svátečních příležitostech, ale vy si ji můžete dopřát samozřejmě kdykoli.