Filipínská sváteční polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
500 ml voda
2 lžíce rybí omáčka
mletý černý pepř
500 g mleté maso (hovězí, vepřové)
1 plechovka neslazené kondenzované mléko
1 hrst zavářkové těstoviny
podle potřeby
olej na smažení
Postup Filipínská sváteční polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu oloupeme. Česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli na hrubší kostičky.
Česnek s cibulkou lehce osmažíme na oleji tak, aby byla cibule jen do zesklovatění. Přidáme mleté maso a opět krátce osmažíme. Zalijeme vodou a kondenzovaným mlékem a jen chvíli provaříme. Filipínskou sváteční polévku ochutíme solí a pepřem. Nakonec do polévky přidáme hrst zavářkových těstovin.
Filipínská sváteční polévka se na Filipínách podává při svátečních příležitostech, ale vy si ji můžete dopřát samozřejmě kdykoli.