Filipínská sváteční polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
500 ml voda
2 lžíce rybí omáčka
mletý černý pepř
500 g mleté maso (hovězí, vepřové)
1 plechovka neslazené kondenzované mléko
1 hrst zavářkové těstoviny
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu oloupeme. Česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli na hrubší kostičky.

  2. Česnek s cibulkou lehce osmažíme na oleji tak, aby byla cibule jen do zesklovatění. Přidáme mleté maso a opět krátce osmažíme. Zalijeme vodou a kondenzovaným mlékem a jen chvíli provaříme. Filipínskou sváteční polévku ochutíme solí a pepřem. Nakonec do polévky přidáme hrst zavářkových těstovin.

  3. Filipínská sváteční polévka se na Filipínách podává při svátečních příležitostech, ale vy si ji můžete dopřát samozřejmě kdykoli.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy