Filetový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
20 g máslo
1 ks cibule
0.5 ks celer
1 ks jablko
majonéza
0.5 ks citron
1 ks mrkev
1 lžíce cukr moučka
0.5 ks salátová okurka
250 g rybí filé bez kostí

Postup přípravy receptu

  1. Celer a mrkev očistíme, opláchneme a dáme vcelku vařit do osolené vody. Po uvaření je vytáhneme, necháme vychladnout a nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Mezitím opláchneme rybí filé, zakápneme je citronem, lehce osolíme a na másle je osmažíme. Necháme filé vychladnout a pak je rozebereme na menší kousky. Cibuli očistíme a okurku s jablkem oloupeme. Také je nakrájíme na drobné kostičky a vše kromě rybího masa smícháme.

  3. Majonézu ochutíme citronovou šťávou, solí a případně pepřem. Dresink smícháme se salátem a nakonec do něj opatrně vmícháme maso, aby se nerozpadlo na úplně malé kousky.

  4. Vhodnou přílohou je pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy