Fenyklový salát s citrusy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks pomeranč
3 ks fenykl
1 ks grapefruit
1 lžíce olivový olej
2 lžíce fenyklové řapíky
1 hrst vypeckované černé olivy
150 g sýr feta nebo balkánský sýr
2 lžíce máta sekaná
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Od bulev odřízneme stonky, bulvy očistíme, rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky (podélně). Ze stonků otrháme řapíky a nakrájíme je na drobno. Pomeranč s grapefruitem oloupeme a nakrájíme na kostky. Olivy rozpůlíme.

  2. Vše dáme do mísy, přidáme sekané mátové lístky, olivový olej, sůl, pepř a dobře promícháme. Posypeme rozdrobeným sýrem a necháme v chladu odležet.

  3. Fenyklový salát s citrusy podáváme jako přílohu i hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!