Fazolačka se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 l vývar z masoxu
150 g strouhaný sýr
0.5 šálku mléko nebo smetana
250 g bílé fazole
1 ks menší pórek
75 g olej nebo máslo
petrželka kudrnka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
polévková zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Bílou fazolku přes noc namočíme. Fazole uvaříme doměkka a přidáme vývar z masoxu.

  2. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pórek na kolečka a nadrobno pokrájenou mrkev, celer a petržel. Všechnu zeleninu společně podusíme. Pak přidáme k fazolce a krátce povaříme. Podle chuti fazolačku dosolíme, okořeníme a zjemníme trochou mléka nebo smetany. Přidáme posekanou petrželku.

  3. Těsně před servírováním posypeme fazolačku nastrouhaným sýrem. Fazolovou polévku

  4. podáváme třeba s houskou.

  5. Pokud připravujeme fazolačku se sýrem pro vegetariány, místo vývaru z masoxu použijeme vývar zeleninový.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy