Fazolačka s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžička sůl
5 kapek ocet
2 ks brambory
1 lžíce sádlo
4 ks bobkový list
6 kuliček nové koření
1 lžíce hladká mouka
1 ks větší cibule
250 ml smetana ke šlehání
30 dkg uzené maso
2 ks pikantní klobása
1 hrnek bílé fazole
4 kuličky celý černý pepř
1 lžíce mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Přes noc namočíme do vody hrnek fazolí.

  2. Namočené fazole slijeme a uvaříme ve vodě s půlkou cibule, uzeným masem, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem doměkka.

  3. Druhou polovinu cibule nakrájíme nadrobno a osmahneme na tuku s nakrájenou klobásou. Přidáme lžíci pálivé papriky, česnek a nakrájené brambory, spojíme vývarem a fazolemi a zahustíme smetanou promíchanou s moukou. Fazolačku povaříme, podle chuti osolíme a můžeme přidat i pár kapek octa.

  4. Fazolačku s klobásou podáváme třeba s krajícem čerstvého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy