Fašírované rostbífle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks žemle
500 g hovězí zadní
80 g morek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
2 ks vejce
50 g máslo
omáčka
50 g máslo
0 ks citron
3 ks sardelová filátka
podle potřeby
přepuštěné máslo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z pečiva ostrouháme kůrku a odložíme ji. Středy nakrájíme na plátky a zalijeme studenou vodou. Hovězí nebo telecí maso semele nahrubo nebo usekáme nožem a dáme do mísy. Osolíme, opepříme a mícháme, až se maso začne lepit. Morek a cibuli nakrájíme na jemno.

  2. Postupně k masu zapracujeme ve vodě namočenou a rozdrobenou žemli, potom pokrájený morek a cibuli. Směs necháme 15 minut stát, potom z ní vytvarujeme vlhkou rukou čtyři placky. Obalíme je v rozpuštěném másle, rozšlehaných vejcích a nakonec v ostrouhané kůrce.

  3. Rostbífle usmažíme na másle dozlatova. Pokud si nejsme jistí, zda jsou dostatečně propečené, dopečeme je v troubě při 150°C.

  4. Usmažené placky před podáváním doplním sardelovým máslem, které připravíme smícháním změklého másla s usekanými sardelkami a špetkou citronové šťávy.

  5. Fašírové rostbífle můžeme podávat s rozličnými přílohami z brambor nebo je použít do hamburgeru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy