Fašírované rostbífle recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 ks žemle 500 g hovězí zadní 80 g morek podle chuti sůl mletý černý pepř na obalení 2 ks vejce 50 g máslo omáčka 50 g máslo 0 ks citron 3 ks sardelová filátka podle potřeby přepuštěné máslo na smažení
Postup Fašírované rostbífle recept
Postup přípravy receptu
-
Z pečiva ostrouháme kůrku a odložíme ji. Středy nakrájíme na plátky a zalijeme studenou vodou. Hovězí nebo telecí maso semele nahrubo nebo usekáme nožem a dáme do mísy. Osolíme, opepříme a mícháme, až se maso začne lepit. Morek a cibuli nakrájíme na jemno.
Postupně k masu zapracujeme ve vodě namočenou a rozdrobenou žemli, potom pokrájený morek a cibuli. Směs necháme 15 minut stát, potom z ní vytvarujeme vlhkou rukou čtyři placky. Obalíme je v rozpuštěném másle, rozšlehaných vejcích a nakonec v ostrouhané kůrce.
Rostbífle usmažíme na másle dozlatova. Pokud si nejsme jistí, zda jsou dostatečně propečené, dopečeme je v troubě při 150°C.
Usmažené placky před podáváním doplním sardelovým máslem, které připravíme smícháním změklého másla s usekanými sardelkami a špetkou citronové šťávy.
Fašírové rostbífle můžeme podávat s rozličnými přílohami z brambor nebo je použít do hamburgeru.