Fašiangové šišky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
olej
sůl
1 dl mléko
250 g tvaroh
250 g hladká mouka
1 lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku prosijeme do mísy. Přidáme sodu, tvaroh, mléko, špetku soli a cukr a vypracujeme v hladké těsto. Hotové těsto zabalíme do folie a necháme 30 minut odpočinout.

  2. Odpočinuté těsto vyválíme do výšky jednoho centimetru a hrníčkem nebo vykrajovacím kolečkem vykrajujeme kolečka.

  3. V pánnvi nebo hrnci si rozehřejeme vysokou vrstvu oleje a kolečka v ní smažíme do zlatova.

  4. Usmažené kolečka osušíme od přebytečného tuku a posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy