Farmářské fazole s uzeninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g slanina
2 stroužky česnek
100 g cibule
100 ml voda
6 lžic kečup
300 g uzenina
300 g lečo
1 lžička mletá sladká paprika
400 g červené fazole v mírně slaném nálevu
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Na trošce oleje zpěníme nadrobno krájenou cibulku, necháme zesklovatět plátky slaniny, přidáme fazole i s nálevem, nakrájenou uzeninu, druh volíme podle vlastního uvážení, a lečo. Dále doplníme česnekem, sladkou paprikou a kečupem. Pokud chceme, aby pokrm byl pikantnější, dáme kečup ostrý. Podle potřeby zalijeme troškou vody, osolíme, popepříme a chvilku podusíme, aby ingredience byly hotové a aby se chutě propojily.

  3. Farmářské fazole s uzeninou podáváme s chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy