Farmářské fazole s uzeninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g slanina 2 stroužky česnek 100 g cibule 100 ml voda 6 lžic kečup 300 g uzenina 300 g lečo 1 lžička mletá sladká paprika 400 g červené fazole v mírně slaném nálevu podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Farmářské fazole s uzeninou recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na trošce oleje zpěníme nadrobno krájenou cibulku, necháme zesklovatět plátky slaniny, přidáme fazole i s nálevem, nakrájenou uzeninu, druh volíme podle vlastního uvážení, a lečo. Dále doplníme česnekem, sladkou paprikou a kečupem. Pokud chceme, aby pokrm byl pikantnější, dáme kečup ostrý. Podle potřeby zalijeme troškou vody, osolíme, popepříme a chvilku podusíme, aby ingredience byly hotové a aby se chutě propojily.
Farmářské fazole s uzeninou podáváme s chlebem nebo pečivem.