Farmářské fazole s uzeninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
40 g slanina
2 stroužky česnek
100 g cibule
100 ml voda
6 lžic kečup
300 g uzenina
300 g lečo
1 lžička mletá sladká paprika
400 g červené fazole v mírně slaném nálevu
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup Farmářské fazole s uzeninou recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na trošce oleje zpěníme nadrobno krájenou cibulku, necháme zesklovatět plátky slaniny, přidáme fazole i s nálevem, nakrájenou uzeninu, druh volíme podle vlastního uvážení, a lečo. Dále doplníme česnekem, sladkou paprikou a kečupem. Pokud chceme, aby pokrm byl pikantnější, dáme kečup ostrý. Podle potřeby zalijeme troškou vody, osolíme, popepříme a chvilku podusíme, aby ingredience byly hotové a aby se chutě propojily.
Farmářské fazole s uzeninou podáváme s chlebem nebo pečivem.