Farikal recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 ml voda
2 kg bílé zelí
2 kg jehněčí maso s kostí
podle chuti
sůl
celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zelí si nakrájíme na čtvrtky a čtvrtky poté na další 3 - 4 části. Vezmeme si vysoký hrnec, do kterého nalijeme vodu. Nejdříve do hrnce dáme jehněčí nakrájené na cca 3 cm kousky. Maso posypeme celým pepřem a posolíme. Na maso naskládáme kousky zelí. Na zelí opět naskládáme maso, popepříme, posolíme. Takto opakujeme, dokud není hrnec plný. Končíme vždy vrstvou zelí.

  2. Farikal vaříme 2 - 3 hodiny na mírném stupni, dokud maso není měkké a neodpadává od kosti.

  3. Farikal podáváme s vařenými brambory.

  4. Pozn.: Kolik máme masa, tolik musí být zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy