Farářská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 g paprika
majoránka
500 g rajče
1 ks rajský protlak
1 balíček bílé fazole
mletý černý pepř
1 sklenice sterilizované lečo

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si uvaříme doměkka. Můžeme použít i fazole v konzervě.

  2. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, ihned zchladíme a sloupku oloupeme. Rajčata nakrájíme na měsíčky.

  3. Papriky a rajčata dáme do hrnce a chvíli na mírném plameni podusíme. Podušená rajčata a papriky smícháme s uvařenými fazolemi a dáme dále vařit. Přidáme rajský protlak a lečo. Podle chuti okořeníme solí a pepřem. Můžeme dolít trochou vody.

  4. Po provaření vypneme a přidáme majoránku. Podáváme s pečivem. Polévka je nejlepší druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy