Famózní šťouchané brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce máslo
500 g brambory
1 dl mléko
250 g žampiony
1 ks větší cibule
1-2 ks jarní cibulka
100 g uzené
mletý černý pepř
petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory uvaříme doměkka, až se téměř rozpadají.

  2. Mezitím, co se nám brambory vaří, osmahneme na másle dozlatova najemno nakrájenou cibulku. Ke zlatové cibulce přidáme pokrájené žampiony, kolečka jarní cibulky a na malé kousky pokrájené uzené. Chvíli společně opékáme, později přilijeme trochu vody, osolíme, opepříme a podusíme pod pokličkou do změknutí žampionů. Zbylou vodu necháme již bez pokličky odpařit.

  3. Uvařené brambory scedíme a v hrnku rozšťoucháme. Přidáme připravenou směs a ohřáté mléko. Hrnec přikryjeme pokličkou, pevně chytíme mezi utěrky a chvilku usilovně třeseme, aby se vše řádně promíchalo. Opakujeme, dokud nám konzistence nebude vyhovovat.

  4. Hotové šťouchané brambory naaranžujeme na talíř, posypeme petrželkou či pažitkou a vychutnáváme. Je to opravdu dobrota.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy